На Луценка подали до суду через скандальну рекламу на ТБ 

луценко

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Центру протидії корупції стосовно законності рекламних роликів про діяльність генпрокурора Юрія Луценка, що транслюються по радіо й телебаченню.

Про це написано на сайті ЦПК.

ЦПК подав адміністративний позов на Нацраду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала рекламі "Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість", статус соціальної, дозволивши в такий спосіб транслювати її безкоштовно.

У повідомленні йдеться, що реклама вихваляє діяльність генпрокурора.

«На нашу думку, Нацрада не мала права назвати прокурорський піар соціальною рекламою. Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару неприпустимо. За таке зловживання службовим становищем потрібно нести відповідальність», — говорить голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Згідно з позовом активістів, реклама є радше політичною, а не соціальною, оскільки пропагує діяльність прокурора, містить ознаки маніпуляцій та методів впливу на глядача, використовує офіційну назву державного органу, також містить зображення герба та прапора України і символіку прокуртури. У соціальній рекламі це заборонено, йдеться у позові.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: