Полторак назвав дату, коли завершиться АТО

630_360_1518012833-4495

Міністр оборони України Степан Полторак назвав дату, коли завершиться Антитерористична операція. Після цього розпочнеться новий формат проведення спеціальних дій.

Про це він зазначив в інтерв'ю BBC News.

«30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом», – сказав Полторак.

Міністерство уже підготувало «органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях». За його словами, наразі уже провели навчання таздійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна.

Керуватиме новим форматом операції командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, його уже призначив Президент. Він займеться підготовкою і керівництвом всіх сил оборони – не тільки ЗСУ, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників.

Степан Полторак назвав його головне завдання –«звільнити територію від окупантів та захистити територіальну цілісність України».

«Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то, на мою думку, буде достатня і та кількість, яка сьогодні є. Якщо буде ситуація ускладнюватися або буде ухвалене рішення про звільнення території - тоді, звичайно, і кількість особового складу необхідно буде збільшувати», – сказав Степан Полторак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: