Прем'єр-міністр Вірменії подав у відставку

202000

Прем'єр-міністр Вірменії Серж Сарґсян подав у відставку.

Про це повідомляє «Газета по-українськи» з посиланням на Новости Армении.

Також повідомляється, що сьогодні із СІЗО випустили опозиційних мітингів у Вірменії Нікола Пашиняна та двох його соратників Сасуна Мікаєляна и Арарата Мірзояна

Перед тим перший віце-прем'єр Вірменії Карен Карапетян звертається до генеральної прокуратури країни з проханням відкликати запит про скасування депутатської недоторканності цих політиків.

«Всі затримані члени нашого руху повинні вийти на свободу в лічені хвилини», - заявив Пашинян після звільнення. Він вирушив до мітингарів та очолив їх колону на проспекті Тиграна Меца.

Перед тим, як Пашиняна випустили із СІЗО його провідав Карапетян. Зміст розмови тримають у секреті.

Перед поїздкою до опозиції Карапетян натякнув, що буде домовлятися про чергові перемовини між опозицією та владою. Вони заплановані на 24 квітня.

Нагадаємо, тисячі антиурядових протестувальників в Єревані 11 день поспіль проводять акції з вимогою відставки прем'єр-міністра, колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна. До них приєдналися кілька десятків військових.

У столиці Вірменії вранці паралізовано рух на ряді центральних вулиць. Крім того, сотні демонстрантів блокують вулиці і перекривають рух транспорту в різних районах міста в рамках оголошеної лідером протестів Ніколом Пашиняном кампанії мирної громадянської непокори.

Напередодні на багатотисячному мітингу опозиції його учасники вирішили проводити мирні акції громадянської непокори щодня, а щовечора збиратися на площі Республіки незалежно від того, скільки людей затримає поліція.

За офіційними даними, 22 квітня в Єревані затримали близько 200 осіб. В результаті зіткнень демонстрантів з поліцією в лікарню доставили 15 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: