Радника Порошенка підозрюють у незаконному збагаченні

Детективи НАБУ проводять досудове розслідування щодо можливого незаконного збагачення екс-голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренка.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією Бюро, перебуваючи на посаді голови ДПСУ, Назаренко та його родина протягом 2015-2016 років оформили низку нерухомості вартістю 17,5 мільйона гривень.

У 2015 році загальний дохід сім'ї Назаренка склав майже півмільйона гривень, а їх заощадження становили 107 тисяч доларів і 940 тисяч гривень. У 2016 році сума доларових заощаджень зросла до 209,5 тис., а гривневих знизилася до 190 тис. грн. Того ж року сім'я екс-глави ДПСУ отримала дохід на загальну суму 845 тис. грн.

Також Назаренко задекларував 2,05 млн грн доходу від продажу квартири в Києві площею 69 кв. м. і 390 тис. грн від продажу машиномісця на паркінгу. Детективи виявили, що дружина Назаренка не вказала в декларації земельну ділянку в Бориспільському районі Київської області площею 0,1 га.

Бюро теж встановило, що в період 2015-2017 років Назаренко та його сім'я оформили на себе 9 об'єктів нерухомості.

В ході розслідування детективи також допитали свідка, який повідомив, що екс-голова ДСПУ зберігає свої гроші на банківських рахунках, відкритих на підставних осіб. Один із таких рахунків відкритий у банку Львів на невідому особу, доступ до інформації по якому просили в Бюро. Суд задовольнив клопотання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: