У Польщі започаткували проект з безкоштовного працевлаштування українців

630_360_1512380068-6210

Польсько-українська господарча палата разом із Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування започаткували проект «Партнерство та працевлаштування».

Проект має, з одного боку, привести до подолання шахрайства при працевлаштуванні українців у Польщі, а з іншого - організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування українців, повідомляє Укрінформ.

«Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники отримуватимуть дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал. Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удару по шахрайських схемах і недобросовісних компаніях, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що», - зазначили в асоціації.

Президент асоціації Василь Воскобойник зазначив, що, на його погляд, в Україні недостатньо робиться для того, щоб захистити українських заробітчан та організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування.

«Українцям необхідно знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Крім того, працевлаштовуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються всі передбачені польським законодавством норми охорони праці і є соціальне страхування», - підкреслив Воскобойник.

Також, повідомляється що проблематика працевлаштування українців порушувалася під час 10-го «Балтік бізнес форуму», який відбувався 18 - 20 квітня та зібрав велику кількість урядовців, бізнесменів та громадських діячів з Польщі та України. Зазначалося, що польський ринок праці сьогодні не може обійтися без працівників з України.

«Польські бізнесмени дуже зацікавлені в українських трудових мігрантах та хочуть залучати їх на довготерміновій основі на роботу. Для цього потрібно прибирати адміністративні бар’єри між країнами та створювати передумови для синергії між польськими роботодавцями та найманими робітниками з України», - повідомили в Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування з посиланням на дискусії в рамках «Балтік бізнес форуму».

Наголошується, що Польща дуже зацікавлена в українських заробітчанах, оскільки польський ринок праці сьогодні знаходиться у поганій демографічній ситуації.

«Безумовно, польський ринок праці сьогодні знаходиться у поганій демографічній ситуації. Іде процес старіння польського суспільства і він буде тільки набирати обертів. І потрібно розуміти, що найактивніші дії щодо покращення демографічної ситуації дадуть ефект тільки за 20 років. Тому у підприємців є великі проблеми з пошуком робітників... польський ринок праці сьогодні не може обійтися без працівників з України», - заявив, зокрема, у ході Форуму провідний експерт польської асоціації роботодавців «Левіафан» Яцек Мечина.

Крім того, як зазначив у ході Форуму представник офісу польського омбудсмена Леслав Навацкі, усі ті заробітчани, які знаходяться на території Польщі, можуть розраховувати на захист своїх прав та свобод.

«Ми займаємося всім комплексом питань, пов’язаних з легальним працевлаштуванням українців в Польщі а також захистом їх прав», - наголосив представник офісу польського омбудсмена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: