Майбутнє лісу у твоїх руках: на Львівщині висадили майже 4 тисячі дерев (фото)

IMG_5660

Сьогодні, 24 квітня, на території Орівського лісництва в Сколівському державному лісництві на Львівщині висадили майже 4 тисячі саджанців різних дерев.

Сьогодні відбувся завершальний етап акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яку лісники традиційно щовесни проводять в лісах Львівщини. До акції долучилися народні депутати, депутати облради, члени громадської ради Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», передає кореспондент Дивись.info.

Як розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, депутат ЛОР, сьогодні на території Орівського лісництва ДП «Сколівське лісове господарство» на площі 0,8 га у шаховому порядку висадили надзвичайно цікаві лісові культури, які в майбутньому стануть окрасою карпатського лісу.

«Це саджанці дубу звичайного, ялиці білої, буку лісового, а також лісові породи, які привезені до нас із інших континентів - дугласію тисолисту, ялину американську, модрину європейську. Усього майже 4 тис саджанців», - розповів Дейнека.

За його словами, загалом в ході акції «Майбутнє лісу в твої руках» цього року на Львівщині посадили понад 3 млн штук дерев та засаджено понад 260 Га площі.

Як відзначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, ми сьогодні вкотре садимо ліс і сьогоднішній захід – це завершальний.

«Розраховуємо, що вже наступного року галузь перейде до посадки лісу контейнерним способом. Для цього на Львівщині запрацює великий проект вартістю 84 млн грн – лісовий розсадник з контейнерним способом вирощування сучасного лісосадивного матеріалу», - поділився планами на майбутнє Олександр Ганущин.

Своєю чергою, перший перший заступник начальника Львівського обласного мисливського господарства Ярослав Целень, розповів що Львівщина переходить на новий спосіб вирощування посадкового матеріалу з закритою кореневою системою.

«Ми зараз садимо сіянці із відкритою кореневою системою, де ми бачимо корені і робимо для неї лунку. Наступного року ми започаткуємо уже технологію вирощування висадку матеріалу із закритою кореневою системою», - анонсував Целень.

Він пояснив, що будуть спеціальні контейнери прототипу горщиків, які мають різну висоту лунок в залежності від породи, куди засипатиметься ґрунт.

«Перевага є велика, оскільки, коли ми садимо сіянці із закритою кореневою системою, приживленість таких садженців є практично стовідсотковою. А коли садимо звичайними методами, то кількість посадкових матеріалів повинна бути набагато більшою, тому що природні умови спричиняють великий відпад», - додав перший перший заступник начальника Львівського обласного мисливського господарства.

Окрім того, він наголосив, що посадка із закритою кореневою системою дозволяє саджати дерева цілий вегетаційний період.

Читайте також: Як до Дня довкілля у львівському притулку для ведмедів садили кущі та дерева (фоторепортаж)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: