На Львівщині підприємець захопив незаконно землю вартістю понад мільйон гривень

0293009f270286596cc9ba120f8dfe45

Правоохоронці встановили, що директор одного із приватних підприємств незаконно заволодів земельною ділянкою неподалік Львова, загальною площею 0,2 га та житловим будинком, розташованим на ній.

Про це повідомили в ГУ НП у Львівській області.

Заволодіння відбулось у 2011 році на підставі підробленого рішення одного із районних судів за цивільним позовом про відшкодування матеріальних збитків, якого у провадженні зазначеного суду не перебувало. За експертною оцінкою ринкова вартість захопленої землі із нерухомістю становила понад 1 100 000 гривень.

У подальшому захоплена земля із нерухомістю була внесена до статутного фонду  новоствореного приватного підприємства і на ній планувалось зведення багатоквартирного житлового будинку.

Комерсанту повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство у великих розмірах), ч.4 ст.358 (використання підроблених документів) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, що загрожує зловмиснику – позбавлення  волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Суд обрав для нього міру запобіжного заходу – тримання під вартою, як альтернатива застава у розмірі 806 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: