У Торонто фургон в'їхав у натовп людей: загинули десять осіб

0_main

У найбільшому місті Канади Торонто 23 квітня на перехресті вулиць Йонг і Фінч Авеню білий фургон на швидкості приблизно 70 кілометрів скоїв наїзд на натовп пішоходів, після чого зник з місця події.

За словами очевидців, машина перед зупинкою «врізалася в усі підряд», пише «Новое время».

«Я побачила білу вантажівку і відійшла на тротуар; люди кричали «Зупиніть машину!», але він не зупинявся, він продовжував їхати і збивав людей. Троє так і залишилися лежати і не ворушилися».

«Я підняв голову і побачив, як мінівен збив чоловіка на перехресті. Був зелений, тож я вибіг на дорогу, щоб зупинити інші машини; почалося повне стовпотворіння, всі як з глузду з'їхали», - кажуть очевидці.

За останніми даними, внаслідок трагедії загинули десять осіб, постраждали ще 15, з яких п'ять осіб перебувають у критичному стані, ще двоє у важкому.

Незабаром поліція затримала водія. Під час затримання він розмахував пістолетом і просив правоохоронців вбити його:«Убий мене! Стріляй мені в голову!». Підозрюваний намагався спровокувати поліцейських на стрілянину, але офіцер поліції, який стояв навпроти злочинця, наказав йому лягти на землю і відмовлявся стріляти. В результаті його взяли живим.

Підозрюваним виявився 25-річний Алек Мінасян (Alek Minassian), студент коледжу Сенека. Раніше він не був на обліку в поліції. Мотиви його дій поки не відомі.

Канадські ЗМІ повідомляють, що підозрюваний не був пов'язаний із жодною терористичною організацією.

Автомобіль було узято в оренду за кілька годин до скоєння злочину. Фірма, що надає послуги оренди автомобілів, заявила, що готова всіляко сприяти розслідуванню.

Очевидці розповідають, що дії підозрюваного були навмисними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: