Замок «Паланок» торік отримав понад 10 мільйонів гривень прибутку

6800_800x600_foto
фото: IGotoWorld

Мукачівський замок «Паланок» минулого року зміг отримати більше 10 мільйонів гривень прибутку. Частину цих грошей буде спрямовано на поточний ремонт.

Про це інформують у прес-службі Мукачівської міськради.

«Замок "Паланок" продовжує оновлюватися. І все це завдяки коштам, які заробляє на себе історичний музей. Так лише минулоріч замок зміг отримати більше 10 млн гривень прибутку. За ці кошти і триває проведення ремонтних робіт», - йдеться в повідомленні.

У замку планують замінити річкове каміння, яким вимощено Середній двір, на кам’яну бруківку. Вже закуплено 550 кв. м кам’яної бруківки на суму 188 тис. грн.

«Річковий камінь з Латориці, який зараз демонтується, був вимощений у Середньому дворі замку в середині 90-х років (ХХ ст.), тому він ніякої історичної цінності не має. В подальшому робитиметься благоустрій рову на Передзамче та буде вимощено ним рів для стоянки автомобілів», - повідомляють у прес-службі.

У переліку ремонтних робіт, які проводитимуть в замку, – встановлення металевих риштувань та штукатурка стін у дворі пам'ятки.

Мукачівський замок «Паланок» - одна з найцінніших історичних і воєнно-архітектурних пам'яток Закарпаття. Побудований на горі вулканічного походження заввишки 68 м і займає площу 13 930 кв. м. Точна дата заснування замку невідома, але в документах, які датуються XI століттям, він уже згадується. В різні часи в ньому розташовувалися фортеця, столиця князівства династії Ракоці, політична в'язниця Австрійської монархії, профтехучилище (за радянських часів). Нині в Мукачівському замку розміщено історичний музей. Щорічно його відвідують понад 250 тисяч туристів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: