У дію вступив закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати продаж алкоголю

crop

Закон, який надає органам місцевого самоврядування право обмежувати продаж алкоголю в певний час доби, вступив в силу.

Закон, який надає органам місцевого самоврядування право обмежувати продаж алкоголю в певний час доби, вступив в силу, передає РБК-Україна.

Так, відповідний законопроект №3149, який депутати парламенту прийняли в березні, глава держави підписав 23 квітня, а 24 документ був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України». Закон вступає в силу на наступний день після опублікування.

Згідно з документом, «сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання в певний згідно їх вирішення час доби».

Уточнюється, що це обмеження не поширюється на ресторанне господарство. Саме порушення заборони торгівлі алкоголем тягне за собою адміністративну відповідальність. В даному випадку, покарання, передбачене Кодексом про адміністративні правопорушення, - накладення штрафу від 30 (510 гривень) до 100 (1,7 тис.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2018 року запроваджується нова маркування тютюнових виробів і алкоголю вітчизняного та імпортного виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: