Винахіднику з Данії дали довічне за вбивство шведської журналістки

_101036525_fbe143e4-39d4-4794-8b9f-6e38aa57b6d9

Суд Копенгагена засудив датського винахідника Петра Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство журналістки Кім Валле на борту підводного човна.

Про це повідомляє BBC в середу, 25 квітня.

Шведська журналістка готувала матеріал про винаходи Мадсена. Влітку 2016 року вона зустрілася з данцем на його підводному човні «Наутілус» в порту Копенгагена, яка пізніше зазнала аварії. Мадсена врятували, а останки тіла Валле знайшли в море через 11 днів.

За даними слідства, винахідник або задушив, або перерізав горло дівчини і розчленував її тіло, а також міг потопити судно, щоб приховати злочин. Мадсен катував Валле для задоволення своїх сексуальних садистських фантазій, також вважають слідчі.

Під час допитів винахідник тричі змінював свідчення. Спочатку він стверджував, що дівчина зійшла на берег до краху підводного човна. Після цього він говорив, що Валле загинула в результаті нещасного випадку, і він вирішив «поховати її в море».

На суді у Мадсена з'явилася нова версія: журналістка померла через удушення чадним газом, який з'явився через різке падіння тиску на субмарині. Сам він знаходився на палубі і не зміг врятувати Валле, тому пізніше вирішив розчленувати тіло і скинути в море. За інформацією The Guardian, він пішов на це, щоб «захистити сім'ю журналістки».

Під час слухань у березні 2018 року з'ясувалося, що на комп'ютері Мадсена знайшли фільми, на яких жінок піддають тортурам і каліцтв. Тоді прокурор припустив, що у данця є «психопатичні нахили».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: