ДП Міноборони розіграло тендер на майже 2,5 мільйона за 20 хвилин

tender1-800x400

25 квітня ДП Міністерства оборони України «Львівський завод збірних конструкцій» уклав угоду на постачання портландцементу вартістю 2 мільйони 450 тисяч гривень.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

Тендерна документація була оприлюднена сьогодні об 11.33, а вже об 11.42 визначений переможець – ТОВ «Виробнича Компанія «Енергопромгруп», яке було єдиним учасником торгів, а об 11.53 підписаний договір.

Сама угода відсутня на сайті. Натомість з інформації про предмет закупівлі відомо, що йдеться про тисячу тонн портландцементу ПЦ ІІ/А Ш-500, який має бути поставлений у період з 18 квітня по 31 грудня 2018 року.

Про ТОВ «Виробнича Компанія «Енергопромгруп» відомо, що воно існує рік і два місяці. За даними YouControl, основним видом діяльності підприємства є оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Статутний капітал – 10 тисяч гривень. Жодних даних про фінанси компанії немає і жодних тендерів досі фірма не вигравала, ба більше, навіть не брала участі у торгах.

Засновником і керівником ТОВ «Виробнича Компанія «Енергопромгруп» є Мар’ян Попко, який пов’язаний загалом із 8 компаніями, три з яких перебувають в стані припинення. У шести Мар’ян Попко зазначений в історичних даних як керівник, актуально він є директором ТОВ «Виробнича Компанія «Енергопромгруп» та ТОВ «Компанія «Енергопромгруп», бенефіціаром якої є Андрій Маслюк. Останній, натомість, має стосунок до 19 компаній, 11 з яких знаходяться за однією адресою – на вулиці Замкненій у Львові.

Андрій Маслюк – син Галини Маслюк – бізнес-леді та почесного консула Казахстану у Західній Україні. Вона є співзасновницею елітного обслуговуючого кооперативу «Крассула» у селі Горенка на Київщині, а також низки інших компаній. Серед засновників кооперативу Ігор Францкевич (екс-голова «Райфайзен Банку», пізніше голова правління «БрокБізнесБанку» Сергія Курченка); Сергій Яременко (екс-голова правління державного «Укрексімбанку», екс-заступник голови НБУ), а також його син Єгор Яременко; Микола Стеблинський (екс-заступник голови Держінвестпроекту при очільникові Владиславові Каськові); Василь Марчук (екс-голова правління «Львівгазу», 2005-2013 рр.).

За даними видання «Олігарх», Галину Маслюк пов’язують із першим віце-прем’єром Степаном Кубівим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: