Приміські маршрутки подорожчають на 15%

marshrutki
Фото: Львівська газета

Вартість проїзду у приміських та міжміських маршрутках зросте до 15%.

Про це під час прес-конференції повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент Дивись.info.

«Мені важко називати конкретні цифри, вирішуватимуть компанії-перевізники, але думаю, підвищення вартості проїзду буде коливатися в межах 15%», – заявив Іван Велійка.

Він додав, що перевізники розробляють нову тарифікацію траспортних послуг.

«Нині ми пропрацьовуємо тарифікацію транспортних послуг на приміських та міжміських маршрутах, щоб вони мали не одномоментний характер і піднімалися раз в рік на певну суму – одну гривню чи п’ять. Ми працюємо над тим, щоб цей процес залежав виключно від економічних складових, з яких формується тариф. Тобто, буде зростання цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини, відповідно і збільшуватиметься вартість проїзду», - пояснив Велійка.

Він також додав, що зростання тарифів може спричинити постанова Кабміну, якою перевізників зобов’язують оновлювати рухомий склад.

«Розмір підняття цін також залежатиме від того, яка інвестиційна складова закладатиметься в розрахунок. Адже, щоб оновлювати рухомий склад потрібні гроші, щоби їх отримати, треба їх заробити. Іншого методу в транспортному бізнесі нема, як отримання коштів від наданих послуг», – пояснив представник перевізників.

Читайте також: Перевізники підтвердили, що маршрутки у Львові подорожчають до 7 гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: