Європейцям віком до 16 років заборонили користуватися WhatsApp

whatsapp-1x-1-copy2

Месенджер WhatsApp ввів вікові обмеження для жителів Європейського союзу - тепер користувач має підтвердити, що йому вже виповнилося 16 років.

Про це передає DW.

«Євросоюз оновлює законодавство щодо приватності з вимогою більшої прозорості про те, як інформація про людину використовується онлайн», - йдеться в повідомленні.

У WhatsApp не уточнили, як буде відбуватися перевірка віку користувача.

Подібні зміни також відбулися і в політиці Facebook.

«Користувачів Facebook віком від 13 до 15 років, які проживають в країнах Євросоюзу, соцмережа попросить зазначити батьків або опікунів, які можуть дати згоду на обробку персональних даних», - пише видання.

Зміни в політиці користування пов'язані з підготовкою до вступу в силу нового законодавства ЄС про захист особистих даних в інтернеті, запланованого на наступний місяць.

«Загальний регламент щодо захисту даних ухвалили в Європарламенті в квітні 2016 року. Він має посилити та стандартизувати захист персональних даних в країнах ЄС. Серед іншого, йдеться про те, що користувач отримує право контролювати інформацію, що збирається про нього. Невиконання вимог регламенту передбачає покарання у вигляді великих штрафів», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: