Частину українців звільнили від від сплати єдиного внеску

aa6f8da-pensioner-predprinimatel-esv

Фізичні-особи підприємці, які вже вийшли на пенсію за віком, можуть більше не платити за себе єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

Про це йдеться в рішенні Верховного Суду України, опублікованому на офіційному сайті відомства. Служителі Феміди дійшли висновку, що фізособи-підприємці, у тому числі ті, які працюють на спрощеній системі оподаткування, мають право після настання пенсійного права більше не платити податок «на пенсію», це пише Радіо Свобода.

«Фізичні особи-підприємці, в тому числі які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови їх добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування», - йдеться в рішенні суду.

Відзначимо, мінімальний розмір ЄСВ - 819 грн (22% мінімальної зарплати). Велика частина внеску надходить до Пенсійного фонду. Українці на пенсії, які продовжують працювати, також платять внесок, проте при цьому їх стаж зростає і з часом вони зможуть звернутися до Фонду з проханням перерахувати виплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: