Постійна втома може бути симптомом хвороби, - Супрун

kelopak-mata-terasa-berat-saat-mengantuk-di-bulan-ramadan-ilovemalang
Фото: ілюстративне

Втома може бути як наслідком великого навантаження на роботі, так і симптомом багатьох захворювань.

На що потрібно вернути увагу при постійній втомі, і коли варто звернутися до лікаря, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

«Постійна втома може бути симптомом багатьох захворювань, зокрема діабету, серцево-судинних хвороб, артриту, анемії, захворювань щитоподібної залози, апное або ж синдрому хронічної втоми», - написала Уляна Супрун.

За її словами, з втомою через занадто велике навантаження на роботі можна впоратися декількома способами. Перш за все, це сон.

«Сон - це перше, на що треба звернути увагу, якщо ви постійно почуваєтеся втомленими. Дорослим віком від 18-60 років потрібно спати не менше 7 або більше годин на добу, дітям 6-12 років потрібно спати 9-12 годин на добу, 13-18 років - 8-10 годин», - написала Супрун.

Також помірне збільшення кількості фізичних вправ може суттєво підвищити рівень енергії. Рівень необхідної фізичної активності може варіюватися залежно від віку, статі, ваги та фізичної підготовки. Крім того, потрібно слідкувати за харчуванням та пити достатньо води. Також не потрібно вживати багато кофеїну після обіду та безпосередньо перед сном.

Якщо зміна способу життя не допомагає - варто звернутися до свого лікаря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: