Український екстремальний мандрівник на візку відвідав Австралію

1524750738-5492

Український громадський діяч та екстремальний мандрівник на візку Микола Подрезан відвідав Австралію в межах соціального проекту «Планета Земля – погляд з інвалідного візка».

Про це повідомляє Укрінформ.

«Сподіваємося, що досвід Австралії з вирішенням питання пристосованості міст та пам'яток культури для потреб людей на візках стане корисним і для України», - сказав посол України в Австралії Микола Кулініч, вітаючи незвичайного мандрівника на Зеленому континенті.

За сприяння української дипустанови та української громади в Австралії Микола Подрезан відвідав визначні культурні та туристичні місця Мельбурна, Сіднея та Канберри.

«Моя дорога до Австралії була дуже довгою, але нарешті я тут, і тепер австралійський досвід поповнить інформацію про методи сучасної адаптації цікавих туристичних об’єктів для людей з інвалідністю на візках та технології патронату таких осіб», - підкреслив 60-річний мандрівник.

Окрім ознайомлення із пристосованістю пам’яток культури та архітектури до потреб людей, які пересуваються на візках, Подрезан багато уваги приділяє і знайомству із осередками українства за кордоном.

«Це неймовірно, що за 18 тисяч кілометрів від України є такий надзвичайної краси музей українського народного мистецтва», - сказав Подрезан після відвідання Музею релігійно-церковного та народного мистецтва на території Українського центру в австралійській столиці.

За словами Подрезана, його світова естафета закінчиться у липні цього року в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: