Ветеран АТО обурився використанням свого фото у вуличній акції без його відома

659221_1_w_570-624x415
Віктор Легкодух, Роман Панченко і Сергій Калитюк.

Віктор Легкодух – лейтенант Збройних Сил України, поранений у серпні 2014 року на Донбасі обурений появою його фото на акції, яка відбулася кілька днів тому біля магазину «Рошен».

24 квітня група активістів з плакатами «Моя дитина не хоче цукерок! Поверніть їй батька!», «Скалічені діти – багатий олігарх», «Бізнес процвітає – реабілітації немає!» протестували біля крамниці у середмісті. На одному з таких плакатів Віктор Легкодух розгледів себе разом з товаришем і був дуже здивований, адже ніхто його про появу світлини чи акцію не попереджав. Саме фото побратимів було під гаслом «Скалічені діти – багатий олігарх». Віктор Легкодух різко відреагував на світлину постом в соцмережі.

Очевидно, організатори акції ставили собі на меті викликати таким фото жалість і співчуття. Однак і Віктор Легкодух, і його товариш Роман Панченко ведуть повноцінний спосіб життя. Віктор брав участь у національному відборі Ігор Нескорених, а Роман Панченко привіз золоту медаль із Торонто.

«Учора ввечері, точніше вночі, моя дружина побачила цей пост, де було моє фото разом з моїм товаришем Романом Панченком. Це було використано не з тими цілями і без нашого відома. А сам пост від 24 квітня, тобто він вже три дні гуляє в Інтернеті. Невдовзі мені почали писати знайомі, мовляв: «Під що ти підписався?». А я навіть цього не бачив», – розповів у коментарі ІА Дивись.info Віктор Легкодух.

Він розповів, що навіть особисто не знайомий із учасниками акції.

«Заочно знайомий з деким, хто брав участь в акції. Бачились просто на нагородженні у військовому госпіталі. Тобто спілкуватися ми ніколи не спілкувалися. Знайомі в обличчя і все», – продовжує Віктор.

Серед учасників Віктор Легкодух впізнав Михайла Єдинака.

«Я йому написав, точніше написав під постом, мовляв, яке вони мають право використовувати наші фото, а він вже у приват мені відписав, щоб я за такі дрібниці не переживав. Він пояснив, що теж нічого не знав, а фото побачив, коли приїхав на акцію. Зрештою, якщо він побачив ці фото і здивувався, то можна було їх просто прибрати. Адже зрозуміло, що це готувалося раніше, а не було спонтанним. Це ж хтось шукав, роздруковував тощо. Зрештою, хтось фінансував цю фейкову акцію. Я проти того, щоб моє фото використовували на будь-якій акції. Я не хочу давати оцінку цій акції, просто не хочу, щоб використовували мене, до того ж без мого відома», – сказав Віктор Легкодух.

Довідка

Віктор Легкодух — лейтенант Збройних сил України. Учасник національного відбору в українську команду Ігор Нескорених-2017 у Торонто.

Лейтенант, командир 1-го взводу 1-го батальйону 25-ої аеромобільної бригади.

На фронті з 1 березня 2014 року. Мінометний осколок влучив у хребет наприкінці серпня 2014 року. Проходив довгу складну реабілітацію, пошкоджено спинний мозок.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: