Замість острова Лівінгстон – Смоленськ, – Путін доручив створити новий атлас світу

2091887

Президент РФ Володимир Путін доручив Росреєстру і Російському географічному товариству (РГТ) створити новий географічний атлас світу під контролем Міністерства оборони РФ.

Про це інформують російські ЗМІ.

Він зазначив, що Міноборони має забезпечити доступність своїх картографічних матеріалів для укладачів атласу, а також для мандрівників, туристів, автолюбителів, в тому числі - «в форматі сучасних комп'ютерних технологій», в режимі он-лайн.

За словами Путіна, Росія не збирається «нікому нічого нав'язувати», але при цьому не готова потурати в спотворенні історичних географічних даних, що, на його думку, багато в чому обумовлено саме відсутністю сучасних російських карт у відкритому доступі. Глава держави звернув особливу увагу на те, що гриф секретності на багатьох картах сьогодні застарів і виглядає архаїчно.

Раніше на засіданні Путін заявив про те, що російськомовні топоніми несправедливо видаляються з карт світу. За його словами, особливо це помітно в Антарктиді, де імена, дані першовідкривачами континенту Фадеєм Беллінсгаузеном і Михайлом Лазарєвим, майже вийшли з обігу. Глава держави зазначив, що сьогодні лише одиниці знають, що початкова історична назву острову Сміт – це Бородіно, що Сноу – це Малоярославець, а Лівінгстон насправді Смоленськ. Президент підкреслив, що в 2020 році буде святкуватися ювілей відкриття Антарктиди, яке було зроблено російськими мореплавцями.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: