Сьогодні у Львові урочисто відкрили зустріч молодих паломників

khn8055-42a34421aac5f49945c7347e88476b66

Сьогодні, 28 квітня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулося урочисте відкриття першої в Україні регіональної зустрічі ТЕЗЕ у Львові, яка триватиме до 1 травня.

Про це повідомляє пре-центр Львівської міської ради.

Вона збере у місті близько 2 тисяч молодих паломників з усієї Європи. Учасників, волонтерів та усіх організаторів зустрічі, приймаючих сімей від громади міста привітав в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

«Як це добре, як це гарно, коли брати живуть у згоді», — це слова псалмоспівця Давида, які чи не найяскравіше відображають той стан, який ми переживаємо сьогодні. Стан миру, радості, любові буде переймати нас у ці дні, коли спільнота ТЕЗЕ збирає у Львові спільноту з усього світу. Нам дуже приємно, що цього року ви робите цю зустріч у Львові, оскільки за багатолітню історію Львів славився своєю багатогранною культурною, великою кількістю християнських течій і поглядів. Спільнота ТЕЗЕ сьогодні є тим майданчиком, який об’єднує всіх. Місто Львів сьогодні вітає усіх в себе у гостях. Місто Львів — це місто молитви, великої віри і великої єдності. Сьогодні хочу подякувати усім братам зі спільноти ТЕЗЕ, які активно останні місяці долучились до організації цієї зустрічі, які титанічною працею приклались, аби ця зустріч пройшла на високому рівні. Щиро дякую усім церквам, які спричинились до організації цієї зустрічі у Львові. В особливий спосіб хочу подякувати львів’янам, які відкрили свої домівки для паломників великої віри. Хай люди, чиї віра і життя формуються у спільноті ТЕЗЕ, поширюють у нашому світі мир та любов. Хай зерна Христової віри, які будуть посіяні у ці дні у ваші серця, проростуть рясними плодами добрих справ. Ще раз усім дякую, бажаю миру у серці, любові, злагоди, великого натхнення робити добрі справи.

Хочу сьогодні від усіх нас тут і від імені міського голови подарувати ювілейну монету імені Короля Данила Галицького, засновника нашого міста, брату Алоїсу, який душею і серцем вболівав за те, щоб ця зустріч була у Львові, пройшла на високому рівні, щоб кожен, хто тут є, відчував ту єдність і любов, до якої покликав нас Господь", — сказав Євген Бойко, в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови.

«Наша зустріч тут, в Україні, відбувається, перш за все, завдяки довірі декількох церков. Хочемо подякувати всім християнським спільнотам і особливо тим, хто вирішив прийняти паломників у своїх домівках — це сім’ї, студенти, люди старшого віку, і іноді самотні люди. Більшість з них це християни, але також є люди, які не сповідують християнства, і їхня довіра торкає нас ще більше. Усім вам велике дякую.

Уже декілька років молодь з України численно бере участь у міжнародних зустрічах, які ми готуємо в Тезе та у інших містах. Сьогодні ви приймаєте нас, і ми маємо змогу ближче відкривати численні дари ваших людей. Цими днями запевняємо вас у нашій близькості та молитві. У цей важкий час, через який проходить ваша країна, прийміть нашу присутність як знак дружби, надії та солідарності — скромний, але дуже реальний знак. Так ми молимось за вашу країну, за мир та справедливість.

Там де є поділи, розлуки, сльози, потрібно намагатися бути творцями миру, згоди, спілкування заради того, щоби нашим життям свідчити про Воскресіння. Як свідчити про надію Воскресіння? Нашим життям потрібно свідчити про любов Христа до кожної людини. Воскресінням Христос поклав міст між життям та смертю, між відчаєм та надією. Міст, який долає смерть та насильство. Наслідуючи Христа навіть там, де це здається неможливим, ми також можемо будувати мости. Бажаю вам благословенного та корисно проведеного часу у такому красивому місті Львові", — сказав брат Алоїс, настоятель екуменічної спільноти ТЕЗЕ.

У програмі ТЕЗЕ — загальні щодені молитовні зустрічі, які пройдуть на велотреку СКА, що на вул. Клепарівській, 39. Кожного для будуть воркшопи, семінари, зустрічі, обговорення, ігри та конкурси, відбудуться «майстерні» з культури, мистецтва, історії, екскурсії храмами, музеями, театрами та іншими визначними місцями Львова. Буде задіяно більше ніж 30 локацій в центральній частині міста (заходи 28 квітня — тут; 29 квітня — тут; 30 квітня — тут). Ще однією великою локацією буде парк Івана Франка — там централізовано роздаватимуть їжу двічі на день для усіх учасників зустрічі.

Для кожного учасника зустрічі розроблені інформаційні матеріали (карти міста з ознакуванням основних локацій проведення зустрічей), план екскурсій та культурно-освітніх заходів (у тому числі воркшопів) в міських закладах та установах. Також передбачено безкоштовне перевезення учасників та волонтерів зустрічі за наявності інформаційного бейджу учасника та квитка на проїзд у міському громадському транспорті.

Львівська міська рада запрошує усіх долучатись до молитовних зустрічей, а також бути максимально відкритими до паломників та, за необхідності, всіляко допомагати їм під час їхнього перебування у місті. Адже кожен мешканець є носієм інформації про наше місто, про духовність і країну.

Це перша регіональна зустріч ТЕЗЕ в Україні, і вона отримала підтримку та благословення від усіх християнських конфесій.

Нагадаємо, 22 березня сесія Львівської міської ради затвердила Програму проведення Зустрічі молоді ТЕЗЕ у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: