У Львові відбулась перша спільна молитва паломників ТЕЗЕ

img8832-7e8c2aa770eaf2ed504e9fb28250140c

27 квітня у Львові розпочалась регіональна зустріч молодих християн ТЕЗЕ, яка триватиме в місті до 1 травня.

Про це інформує прес-центр Львівської міської ради.

Вона збере близько 2 тисяч паломників з усієї Європи, для кожного з яких у місті знайшли поселення. Сьогодні на велотреку СКА (вул. Клепарівська, 39) відбулася перша спільна молитва, в якій взяли участь 800 паломників з-за кордону, та ще близько 650 — з України.

Львівська міська рада запрошує усіх долучатись до молитовних зустрічей, а також бути максимально відкритими до паломників та, за необхідності, всіляко допомагати їм під час їхнього перебування у місті.

У програмі ТЕЗЕ — загальні щодені молитовні зустрічі, які пройдуть на велотреку СКА, що на вул. Клепарівській, 39. Кожного для будуть воркшопи, семінари, зустрічі, обговорення, ігри та конкурси, відбудуться «майстерні» з культури, мистецтва, історії, екскурсії храмами, музеями, театрами та іншими визначними місцями Львова. Буде задіяно більше ніж 30 локацій в центральній частині міста (заходи 28 квітня — тут; 29 квітня — тут; 30 квітня — тут). Ще однією великою локацією буде парк Івана Франка — там централізовано роздаватимуть їжу двічі на день для усіх учасників зустрічі.

Для кожного учасника зустрічі розроблені інформаційні матеріали (карти міста з ознакуванням основних локацій проведення зустрічей), план екскурсій та культурно-освітніх заходів (у тому числі воркшопів) в міських закладах та установах. Також передбачено безкоштовне перевезення учасників та волонтерів зустрічі за наявності інформаційного бейджу учасника та квитка на проїзд у міському громадському транспорті.

«Значна частина людей, яка приїхала, буде жити по сім’ях. Тобто фактично розпорошеність є по всьому місту, тому велике прохання до всіх максимально бути привітними, відкритими. Адже молоді люди будуть користуватися громадським транспортом, будуть відвідувати публічні місця нашого міста. Тому якщо учасник не зможе дати собі раду і буде у вас щось запитувати, то просимо допомагати, щоб справді бути відкритими до паломників. Адже всі ми є носіями інформації про наше місто, про нашу релігію і про нашу країну», — наголосив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Це перша регіональна зустріч ТЕЗЕ в Україні, і вона отримала підтримку та благословення від усіх християнських конфесій.

Нагадаємо, 22 березня сесія Львівської міської ради затвердила Програму проведення Зустрічі молоді ТЕЗЕ у Львові.

Контактна особа для медіа: Христина +380 936 686 066 • [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: