Вікенд у Львові: куди піти 28 і 29 квітня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 28 і 29 квітня.

Концерт до 65-ліття від дня народження легендарної Квітки Цісик, лекція-концерт з нагоди Дня джазу на Левандівці та виставка для дорослих дітей — в афіші подій ІА Дивись.info.

Театральні події

 

Вистава «Ліфчик on-line»

28 і 29 квітня 2018, 19:00, Палац культури залізничників «Рокс» (вул. Федьковича, 54/56)

Цей спектакль є частиною проекту «До і Після сексу». Історія однієї родини, коли вони двічі збиралися провести час разом. Як це починалося і чим це закінчилося. 100% екстра-комедія. Жарти про Вас, жарти про нас, гумор на межі фолу.
У головних ролях: Василь і Поліна Голованови.

Вистава «Сестри Річинські»

28 квітня, 18:00 Театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена (просп. Свободи, 26)

фото: photo-lviv.in.ua

Історія п’ятьох сестер відтворює історію Галичини на переломі. При всьому реалістичному сприйнятті подій, історія наповнена теплотою і романтичнісню, в якій кожна доля прочитується, як неповторність

Ірина Вільде. Вистава без антракту. Тривалість — 75 хв. Прем’єра — 24 Вересня 2017 року

Вистава «Весілля»

29 квітня, 19:00 Театральний центр «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38)

Весілля — це найдавніший живий ритуал, який хранить в собі переміну, тайну переходу в іншу якість — переходу через Чермноє море — і є знаком часу, в якому живемо.

Вистава «Весілля» — перша вистава проекту «Сад Божественних Пісень», збудована на традиційних весільних піснях з цілої України.

Музичні події

Концерт Оксани Мухи «Kvitka відома і невідома»

28 квітня, 17:00, 19:30 Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки, 1)

Концерт співачки, володарки Гран-прі I Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик Оксани Мухи. Унікальна концертна програма присвячена 65-літтю від дня народження легендарної Квітки Цісик.

У програмі – твори, які виконувала Квітка в оригінальному і естрадно-симфонічному звучанні. Улюблені композиції співачки-легенди прозвучать у виконанні Оксани Мухи, симфонічного оркестру ROCK ORCHESTRA та іменитих гостей свята.

Супутник з джазом. Всесвітній день джазу на Левандівці

28 квітня, 18:00 Супутник (вул. Повітряна, 20)

Лекція-концерт з нагоди Дня джазу, який у світі відзначють 30 квітня. Учні та викладачі Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики запрошують на музичний майстер-клас, впродовж якого розповідатимуть та гратимуть про основи етики поведінки на джазових концертах, що таке стандарти, коли і кому варто плескати… Про все це і навіть більше, у теорії і на практиці дізнаєтеся на концерті.

Vivienne Mort презентує альбом «Досвід»

29 квітня, 18:00 Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Сьогодні творчість Vivienne Mort люблять та тепло сприймають не тільки в Україні, а й за кордоном, зокрема у Польщі, де гурт мав три концертні тури.

Глибокі змістовні тексти, сміливий відвертий стиль виконання, справжня краса музики, проникливий ніжний голос та артистизм вокалістки роблять кожен концерт Vivienne Mort унікальним, а сильний емоційний зв'язок між артисткою та слухачем надовго лишається в пам'яті яскравим спогадом і важливим досвідом.

На живих концертах гурт активно співпрацює з художником по світлу Максимом Заком, який уважно вслуховується в драматургію кожного треку і посилює ефект театральності, яким славляться виступи Vivienne Mort.

Макс Пташник презентує альбом «Буденна Пересічна Драма»

29 квітня, 20:00 Кав’ярня «Львівська копальня кави» (пл. Ринок, 10)

Макс Пташник – сонграйтер, аранжувальник, мультиінструменталіст та саунд-продюсер. Працює у стилях electro-pop, hip-hop, r&b, але у творчості також присутні елементи soul, funk, trip-hop, hip-hop, shynth-pop, chill-pop, electronic.У музиці відчутне віяння західних тенденцій. Музичний проект був заснований у 2016 році у США. Зараз Макс проживає у Львові.

Виставки

Вистава «Давид Бурлюк. Малярство»

До 17 червня, Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Футуризм – авангардний напрям, назва якого в перекладі з латини — майбутнє. Виник футуризм у мистецтві на початку XX ст. Як художньо-стильовий напрям вперше заявив про себе різновидом італійського авангардизму. Його теоретиком став поет Т. Марінетті, який пропагував радикальний розрив із усією культурною традицією: «Ми підриваємо традиції, як поточені червою мости».

«Виставка для дорослих дітей» Ксені Давидюк-Свістель

До 20 травня, Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18)

 

«Побудуй спершу Бога в душі своїй, а вже потім в образі чи камені», – за таким кредо жив і працював видатний львівський художник Карло Звіринський. Для однієї з його учениць, Оксани Давидюк, ця настанова стала біографією.

Живопис Оксани Давидюк – це її авторська відповідальність висловити свою позицію щодо тієї ситуації розгубленості, нестабільності і непевності, яка зараз панує в Україні, і до тієї світоглядної гуманітарної кризи, яка назагал зараз стрясає людством.

 

Виставка «Четвертий вимір» творчої групи «Арт-Хотин»

До 14 травня, Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1)

Троє буковинських художників, кожен з яких по-своєму унікальний, – Валентина Козяр, Михайло та Іван Кириленки – це плеяда митців-новаторів, які 2010 року об’єдналися і мають спільне бачення. Творча група «Арт-Хотин» відображає характерні риси живопису одеської і львівської шкіл у поєднанні з колоритом Буковини, своїм світоглядом митця. Це своєрідна художня мова сучасного мистецтва.

Проект «Четвертий вимір» – це вимір духовності, де кожна робота змушує глядача замислитися над окремими аспектами життя, це звернення до внутрішнього світу людини, до пізнання свого Я.

Виставка екоплакату Асоціації дизайнерів-графіків «4-й блок»

До 16 травня, Львівський кіноцентр / Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а)

До 32 річниці аварії на Чорнобильській АЕС, львів’янам представлять експозицію з 32-х екологічних плакатів міжнародної Асоціації дизайнерів-графіків «4-й блок».

Мета акції – привернути увагу до сучасних екологічних проблем. Відвідувачів виставки мотивуватимуть глобально осмислити рівень відповідальності людини за суттєві зміни, що нині відбуваються в екосистемі Землі.

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка

До 24 червня, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

Живопис та графіка Олега Тістола, Влади Ралко, Володимира Буднікова та Павла Макова. Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє.

Освітні події

Зустріч з Ігорем Калинцем «Пробуджена муза»

28 квітня, 18:00 Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної))

Зустріч з поетом, дисидентом, громадським діячем і літературознавцем Ігорем Калинцем. Музичним доповненням вечора стане виступ Михайла Мануляка – композитора і засновника ВІА «Ватра». Модеруватиме зустріч Роман Метельський, засновник проекту «Фотографії Старого Львова».

Під час зустрічі почуємо особисту історію про інтелектуальний спротив радянській владі у Львові в 1960-их роках та переглянемо біографічний фільм про поета.

Дискусія «(Після)річниці авангарду: про реалізовані проекти, нові контексти та співпраці»

29 квітня, 16:00 Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20

Хоча Рік Авангарду завершився, з’явилися нові ініціативи та ідеї, в тому числі про авангард у Львові та Україні. Про те, що було реалізовано і якими є плани, розкажуть представники музеїв-ініціаторів Року Авангарду:
Ярослав Сухан, директор Музею мистецтв у Лодзі
Пьотр Рипсон, віце-директор Національного музею у Варшаві. Про майбутні проекти співпраці, а також реалізовані виставкові проекти пов’язані з історією авангарду в Україні розповість
Юлія Литвинець, директорка Національного художнього музею України у Києві.
Модеруватиме розмову директорка Центру міської історії Софія Дяк.

Спортивін події

Регбі. Чемпіонат Європи. Національна збірна України проти збірної Угорщини

28 квітня, 14:00 Стадіон «Юність» (вул. Болгарська, 4 / Парк культури)

Матч чемпіонату Європи з регбі-15 в дивізіоні Conference 1 North. Чоловіча національна збірна України зустрічається зі збірною Угорщини.

Серед п’яти команд дивізіону (Швеція, Угорщина, Латвія, Україна, Литва) після двох ігор збірна Угорщини посідає останнє місце з двома поразками. Збірна України розмістилась другою після збірної Литви з одним виграшем (проти Швеції) та програшем саме литовцям.

Футбол. Чемпіонат України. «Карпати» (Львів) – «Олександрія»

28 квітня, 14:00 Стадіон «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199)

фото: fckarpaty.com

Матч 29-го туру Чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр Ліги. У чемпіонаті 17/18 команди вже зустрічались тричі з рахунками матчів 0:0, 1:1 та однією поразкою львів’ян – 3:0

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: