У Малі ісламісти вбили кілька десятків цивільних, серед них – жінки та діти

police_nationale_flickr_id13431_650x410_5_650x410_1_650x410

Під час двох нападів ісламістів в Малі загинуло понад 40 цивільних, серед яких жінки та діти.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Унаслідок нападів ісламістів на північно-східному кордоні Малі з Нігером загинули кілька десятків цивільних осіб, серед яких діти та жінки. 27 квітня було скоєно напад, в якому загинуло 30 людей. За день до цього бойовик на мотоциклі вбив 12 людей біля міста Андерамбукане.

За даними AFP, протягом двох днів загинуло 43 особи, усі вони були цивільними особами, які проживали в одній громаді — в поселеннях Аклаз та Авакасса. Загибель людей 28 квітня підтвердив агенції Reuters губернатор регіону Менака, де були скоєні напади і де більшість населення становлять представники кочівного народу туареги. Утім, за його інформацією, серед загиблих не було жінок і дітей.

Місцеві жителі побоюються нападів з боку ісламістів, які зазнали серйозних втрат протягом останніх тижнів у регіоні. У середині квітня представники миротворчої місії ООН у Малі заявили, що отримали «дуже серйозну» інформацію про те, що під час антиісламістських операцій у регіоні Менака було страчено у позасудовому порядку щонайменше 95 осіб. І ці страти, за інформацією місії ООН, були здійснені «коаліцією озброєних груп», до якої входить і повстанська група туарегів MSA. У самій групі ці обвинувачення відкинули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: