Українська громада прибрала сміття та бур’яни на могилах воїнів УНР у Варшаві

завантаження (4)

Представники української громади польської столиці, члени та прихильники громадської ініціативи за доглядом могил воїнів УНР провели у Варшаві на православному цвинтарі толоку, інформує Zaxid.net з посиланням на «Польське радіо».

Серед тих, хто допомагав упорядковувати територію, був і кобзар, бандурист і лірник, лідер гурту «Хорея Козацька» Тарас Компаніченко, який нині перебуває в Польщі.

«Ми зараз знаходимося у районі, де поховані вояки армії Української Народної Республіки, а також ті, хто діяв в уряді. Петро Холодний, – він міністр освіти, видатний український художник, на жаль, малознаний. Тут і Марко Безручко, про якого ми згадували, Змієнко (Всеволод Змієнко, генерал-хорунжий Армії УНР, – ред.), Сальський (Володимир Сальський, генерал-хорунжий Армії УНР, – ред.). Тут поховані справжні сини України», – сказав Компаніченко.

Представники української громади Варшави, взявши з собою рукавички, невеликі мішки, ножики, сапкі та граблі, прибирали на цвинтарі та повиривали бур’яни.

На цвинтарі «Воля» у Варшаві спочивають герої війни проти більшовиків 1918–1921 років, зокрема: генерал-хорунжий Армії УНР Марко Безручко і генерал-хорунжий Всеволод Змієнко, а також інші козаки і старшини часів УНР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: