У центрі Львова може зруйнуватися ряд історичних будинків

ppppp_5ae7208db0468
Фото: "Вголос"

Через відкачування води із котловану на вулиці Федорова, 28 можуть почати руйнуватися прилеглі будинки.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Центру дослідження юдаїки і благодійної організації «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет.

«На Федорова,28 відкачують воду з котловану утвореного незаконною забудовою готелю, забороненою судами і Міністерством культури України, рішення Асамблеї ЮНЕСКО. Відкачування води призведе до катастрофи руйнації сусідніх будинків в центральній частині міста, про що є заключення ГЕОТЕХНІЧНОГО інституту. Зневага до культурної спадщини характеризують Львівську міську раду діючого скликання. Інфориація про ситуацію довкола насуваючої гетехнічної катастрофи передано на гарячу лінію», – написав він.

Як зазначається у висновках Геотехнічного інституту, будинки, що розташовані на прилеглій території до котловану, збудовані на стрічкових фундаментах, які лежать на за торфованих грунтах, а в їхній основі є дерев’яні елементи.

«Зниження рівня четвертинного водоносного горизонту влаштованим котлованом та відкачування води із нього є небезпечним, тому що сприятиме гниттю дерев’яних елементів фундаментів та консолідації  за торфованих грунтів, що в свою чергу зумовить деформації прилеглих будинків», – наголошують експерти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: