У затриманого в Криму політв'язня Абдуллаєва сепсис

uzeyr-abdullaev

У фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір» політв'язня Узеїра Абдуллаєва, якого близько півтора року утримують в СІЗО в окупованому Криму, зараження крові.

Про це 30 квітня повідомила в Facebook правозахисниця, координатор «Євромайдан SOS» Олександра Матвійчук з посиланням на матір політв'язня.

«Вже три дні висока температура збивається сильнодіючими препаратами тільки на півгодини, а потім знову підскакує до 40. Це дуже серйозно, ліва нога опухла до коліна, набряки з почервонінням і сильні, нестерпні болі. Другий день колють антибіотики, але я, як лікар, знаю: це сепсис, в народі – зараження крові, терміново потрібне стаціонарне лікування, з кожною годиною може бути пізно», - розповіла мати Абдуллаєва.

Жінка постійно перебуває в СІЗО, але її не пускають до сина.

Абдуллаєва 13 жовтня 2016 року заарештували після хвилі обшуків в окупованому Криму. Йому пред'явили звинувачення по ч. 2 ст. 205,5 Кримінального кодексу РФ за членство в організації «Хізб ут-Тахрір».

«Хізб ут-Тахрір» - міжнародна ісламська політична організація, яка закликає до об'єднання всіх мусульманських країн в халіфат, але відкидає терористичні методи боротьби. Росія визнала організацію терористичної в 2003 році, діяльність «Хізб ут-Тахрір» на території країни заборонена.

В рамках українського законодавства «Хізб ут-Тахрір» є легальною організацією. У країнах Західної Європи і Північної Америки вона також не заборонена, за винятком адміністративних обмежень на її діяльність в Німеччині.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україна і більшість країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: