Білорусь відправить в Україну гуманітарну допомогу на 80 тисяч доларів

mashinyi-gruz
Фото: www.dotb.dn.ua

Білорусь направить в Україну гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та меблів. Відповідне рішення ухвалила Рада міністрів Білорусії.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на прес-службу відомства.

Згідно з документом, білоруському Міністерству надзвичайних ситуацій, Міністерству промисловості, білоруському державному концерну харчової промисловості «Белгоспищепром», Гродненському і Вітебському облвиконкомам доручено забезпечити відпустку і оформлення матеріальних цінностей для надання гуманітарної допомоги Україні на загальну суму 160 544,11 білоруських рублів (близько 80 тис. доларів).

«До переліку матеріальних цінностей для надання гуманітарної допомоги Україні увійшли: консерви м'ясні, олія рафінована дезодорована, цукор білий кристалічний, дріжджі хлібопекарські сушені активні, крупа гречана, борошно пшеничне, макаронні вироби, комплекти учнівських меблів, шафи для документів та холодильники», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що білоруському Міністерству надзвичайних ситуацій доручено забезпечити супровід та доставку автомобільним транспортом гуманітарної допомоги в Україну; організувати передачу матеріальних цінностей для розподілу серед постраждалого населення України.

За оцінками Управління по координації гуманітарних питань (УКГП) ООН, через конфлікт в Україні затронуті 4,4 млн осіб, з них 3,4 млн потребують допомоги і захисту. У УКГП відзначали, що на допомогу жителям країни потрібно 187 млн доларів. При цьому повідомлялося, що гуманітарні агентства ООН мають лише 3% коштів, необхідних для надання допомоги жителям південного сходу України в цьому році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: