Хто може очолити Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві

zhovkivskiy_zamok

Троє претендентів на посаду директора Державного історико-архітекрутного заповідника у Жовкві подали документи для участі у конкурсі на заміщення посади.

Про це стало відомо із сайту Міністерства культури.

Змагатиметься за посаду директора нинішній очільник заповідника Володимир Герич. А також Наталія П’єх – завідувачка науково-реставраційного відділу ДІАЗ, секретар Вченої ради. І третій кандидат – Денис Яшний з Криму, який працював у Кримському університеті культури мистецтв та туризму, з січня нинішнього року очолював науково-методичний відділ популяризації гончарської справи, туризму та екскурсій Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному.

Додамо, що Володимир Герич очолює заповідник з 2007 року, окрім освіти архітектора, здобутої у Львівському сільськогосподарському інституті, він свого часу закінчив Вищу партійну школу і працював на різних чиновницьких посадах. Період роботи Володимира Герича у заповіднику супроводжувався низкою скандалів. Один з найгучніших стався 2016 року через будівництво на унікальних фортифікаційних спорудах у Жовкві, яке стало можливим завдяки директору ДІАЗ. Вчена рада заповідника не погодила спорудження нової будівлі на місці старого дерев’яного кіоску (варто додати, що історія з будівництвом тривала декілька років). Був підписаний відповідний протокол, однак сам директор, тобто Володимир Герич його не підписав, натомість поставив свій підпис під іншим проколом, з дещо зміненими висновками. Документ він особисто передав Консультативній раді з питань охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА, де у своєму виступу палко захищав будівництво на території колишнього єврейського кварталу Жовкви. Станом на сьогодні нова споруда вже готова, напівпідвальне приміщення функціонує. Більш детально про це можна почитати тут.

Ще один скандал пов’язаний із порушенням авторських прав, у якому ДІАЗ Жовкви звинуватив Інститут «Укрзахідпроектреставрація».  Тут вважають, що заповідник не мав права передавати документацію, розроблену інститутом, іншій фірмі, яка викрала тендер на виготовлення науково-проектної документації на комплексну реставрацію Жовківського замку. Дивись.info писала про цю ситуацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: