Лондон повертається до Львова: перший авіарейс заповнений на 100%

31706626_1813916951998352_7591601334176972800_o

У вівторок, 1 травня, відбулася важлива подія не лише для аеропорту «Львів», але й для всього західного регіону України. Відновлено пряме авіасполучення з Лондоном – одним з основних ділових та культурних центрів Європи.

Вона стала можливою завдяки авіакомпанії Wizz Air, яка вирішила відродити напрямок, що вже здійснювався близько 10 років тому і був закритий у 2009 році. Тоді було зроблено 38 рейсів та перевезено 3638 пасажирів, про це інформує прес-служба аеропорту «Львів».

Зараз ситуація змінилась докорінно і загрузка рейсу в обидві сторони становить практично 100% – 179 з 180 пасажирів..

«Цей напрямок ми дуже довго очікували і дуже багато працювали над його відкриттям. Фактично, як тільки я прийшла на посаду директора аеропорту два роки тому, відразу почала працювати над ним. Лондон дуже цікавий для нас. Адже це – столиця бізнесу, культури та освіти. А Львів також впевнено прямує до такого статусу.

Нагадаю, що у 2008-09 роках Wizz Air вже здійснював рейс у Лондон. Але, оскільки завантаженість його була дуже низькою, цей рей закрився. А от сьогоднішні показники говорять, що він має дуже гарні перспективи. Сьогодні ми маємо фактично 100% загрузку. 173 пасажирів зі 180 місць на приліт. Так само і на відліт – 179 пасажирів. І це для нас дуже гарна новина. Адже це вперше у нас перший рейс повністю завантажений.

Над цим напрямком, окрім аеропорту, також активно працювали у міській раді та обласній адміністрації. Але робота на цьому не закінчена і зараз ми далі працюємо над візовою процедурою, адже досі українцям дуже важко отримати дозвіл на в’їзд до Британії.

Тож вітаю усіх, адже цей рейс означає, що ми виходимо на інший рівень якості. І тепер у Львові буде більше англомовних туристів і Львів також заговорить англійською», – розповіла Тетяна Романовська.

Керівник аеропорту підтвердила, що планів у летовища дуже багато і тому слід очікувати добрих новин.

«Ми справді активно працюємо над трансатлантичним напрямком. Як з МАУ так і з закордонними авіакомпаніями. І якщо іноземці планують відразу відкривати щоденні рейси, то наші могли б відкрити 2-3 рейси в тиждень. Тому більш реалістично, що саме український перевізник полетить першим. І ми є в їхніх планах.

Також хочу повідомити, що плануємо оголосити два нові рейси, але поки конкретики казати не буду. Це будуть нові авіакомпанії та нові напрямки. І вони вам сподобаються».

Відзначимо, що літаки з львівського аеропорту ім. Данила Галицького у лондонський Лутон будуть відправлятися тричі на тиждень: по вівторках, четвергах і суботах. Вартість квитка стартує від 659 грн.

Нагадаємо, що окрім Лондона, зараз Wizz Air виконує зі Львова рейси у Вроцлав, Берлін, Гданськ, Катовіце, Дортмунд.

Загалом, станом на травень Wizz Air виконуватиме 15 рейсів в тиждень (з врахуванням Лондона тричі на тиждень), а з червня їх стане вже 19.

Також хочеться відзначити, що з впровадженням цього рейсу Wizz Air став другою за кількістю відкритих напрямків авіакомпанією в аеропорту Львів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: