Настоятель скандального «Десятинного монастиря» має російське громадянство

maxresdefault

Очільник захоплення представниками російської православної церкви території національного музею в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом.

Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Луценко, передає ТСН.

«Він є «настоятелем» малої архітектурної форми, котру протиправно спорудили на фундаменті Десятинної церкви люди з оточення Арбузова. Харон є громадянином країни-агресора. Це можна побачити за копією його закордонного паспорта, виданого Росією десять років тому. Також Харон має фальшивий український паспорт, виданий (чомусь) аж на Волині», - пише Луценко.

Нардеп звернувся до Адміністрації президента, де вказали, що документи на особу з таким ім’ям та прізвищем до комісії при Президентові України з питань громадянства не надходили. Україна у встановленому законом порядку громадянства такій особі не надавала.

«Ймовірно, все набагато простіше. Харону просто хтось із оточення Арбузова за часів Януковича підігнав «лівий» український паспорт. Я як депутат звернувся до СБУ і ДМС, щоб ті вжили заходи щодо Харона Ю.С. Є усі підстави заборонити в’їзд до України цій особі, бо:

  1. За зверненням Харона Ю.С. реєстратор незаконно зареєстрував право власності на будівлю площею 130 кв. м. на підставі рішення суду, у якому, увага, було вказано право власності лише на 60 кв м.
  2. Харон має фальшивий український паспорт, і активно ним користується.
  3. Харон незаконно захопив особливо цінні землі Національного музею історії України, національний символ і святиню – фундамент Десятинної церкви.
  4. Харон веде проросійську пропаганду, зокрема, у його незаконній будівлі на Десятинці моляться за Росію, за її очільників тощо», - пише Ігор Луценко.

Нагадаємо, поруч із старовинним фундаментом УПЦ МП звела каплицю. «Десятинний монастир» - так називають споруду в УПЦ Московського патріархату. Це дивно, адже ніколи на цьому місці монастиря не було. Останні тижні цей так званий Десятинний монастир переживає не найкращі часи. Спочатку сюди прийшли активісти з організації С14 з вимогою - забратися. Потім вночі споруду облили бензином, далі була петиція за знесення незаконного храму на сайті КМДА, яка набрала необхідну кількість голосів. 3 лютого відбувся великий мітинг киян з вимогою знести храм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: