Три країни готові оплатити миротворців на Донбасі

84516

США, Франція і Німеччина заявили про готовність фінансувати миротворчу місію ООН на Донбасі, повідомив Юрій Гримчак.

Німеччина розглядає можливість фінансування миротворчої місії на Донбасі. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак в ефірі 5 каналу.

«На сьогоднішній день у нас є заява від США, що вони готові фінансувати цю миротворчу місію. У нас є заява Франції, що вони готові фінансувати, і у нас є заява Німеччини, вони готові розглянути таке фінансування. Тобто найголовніше у нас є - розрахунки і угода про донорів цієї операції», - зазначив він.

За словами Гримчака, фактично потрібно тільки знайти війська, озброєння та інше.

«Сьогодні у нас є десятки країн, які, умовно кажучи, заробляють на миротворчих місіях, саме скеровуючи свої війська. Тому я не думаю, що у нас є проблеми в цьому», - наголосив він.

Заступник міністра також розповів механізм введення миротворців на територію ОРДЛО.

«Рада безпеки приймає рішення. Вони розробляють мандат цієї миротворчої місії. І рішенням генерального секретаря ООН вирушає група експертів, яка на місці повинна визначити склад і засоби, які потрібно використовувати для цієї місії. І коли стає більш-менш зрозуміло, скільки потрібно людей, поліцейських, техніки і всього іншого, починається», - пояснив Гримчак.

Він також зазначив, що, згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: