У Львові презентували книгу пам'яті військовослужбовців ЗСУ

15252455225ae96652d150e

У гарнізонному Храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла у Львові презентували другий том книги, де зібрані згадки про усіх мешканців Львівщини, які загинули у боях за територіальну цілісність та недоторканість нашої держави в період з 2014 по 2017 роки.

Про це інформує прес-служба Львівська облрада.

У храмі зібрались понад 180 родин загиблих воїнів, командування та військовослужбовці військових частин гарнізону.

На початку вечора-реквієму священики, військові капелани отець Степан Сус та отець Андрій Дуда відслужили молебень. А представники мистецьких кіл Львівщини, музиканти Академічного симфонічного оркестру «INSO – Львів» виконали низку творів духовної музики.

Зі слів однієї з упорядниць книги пам’яті, співробітниці Національного військово-історичного музею України Оксани Корнієнко, основна мета створення «Книги» - аби сучасні та прийдешні покоління завжди пам`ятали тих, хто пожертвував заради своєї країни найдорожчим – власним життям.

Слід відзначити, що вже видано друком дві частини цього видання. Книга І: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська та Закарпатська області вийшла у світ в 2016 році. Та книга ІІ із даними про полеглих із Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської областей, міста Києва, Автономної Республіки Крим, Луганської та Львівської областей.

Інформація, вміщена у виданні, базується на відкритих джерелах Міністерства оборони України, інтернет-ресурсах, а також зібрана шляхом безпосереднього контакту з учасниками бойових дій, родинами загиблих, громадськими активістами, журналістами тощо.

Після завершення зібрання, родини полеглих захисників України отримали персональні примірники видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: