Вчені виявили птаха, дзьоб якого світиться під дією ультрафіолетових променів

01_glowing_puffin_beak_Unknown.adapt.1900.1
Фото: nationalgeographic.com

Студент з Ноттінгемського університету, Великобританія, виявив, що дзьоб морського птаха – топорика яскраво світиться під дією ультрафіолетового випромінювання.

Під час дослідження мертвого птаха – тупика атлантичного, Джеймі Дейнгінг освітив його ультрафіолетом, щоб перевірити чи чорно-біле пір’я цього морського птаха є так само біофлюоресцентне, як у конюги великої, їхнього близького родича.

На превеликий подив Дейнінга, помаранчевим кольором засвітилося не пір’я, а дзьоб птаха, – інформує IA ZIK.

Оскільки це явище ніколи раніше не спостерігалося у цього представника пернатих, аспірант швидко задокументував свої спостереження та подав для експертного огляду.

Орнітолог з Університету Нью-Брансвіка, Канада, Тоні Даймонт, ознайомився з роботою Дейнінга та визнав, що також помітив цей феномен багато років тому, проте не міг задокументувати його. Двоє дослідників погодилися об’єднати свої висновки.

Хоча вчені представили свою роботу для широкого доступу, точне призначення цієї функції досі залишається невідомим. У даний час вони працюють над тим, щоб краще зрозуміти це явище, зокрема, як і чому цей морський птах міг використовувати його у своєму природному середовищі існування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: