ФСБ почала оглядати судна, які прямують в Україну

fsb-696x391

ФСБ РФ почала зупиняти та оглядати невійськові судна, які прямують в Україну.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«Прикордонниками Донецького прикордонного загону зафіксовано вже декілька випадків зупинки РФ невійськових суден для їх огляду. Судна, починаючи з 30 квітня, окупанти зупиняють щодня для огляду та ідентифікації суднокоманди», - йдеться у повідомленні.

30 квітня прикордонний вартовий корабель ФСБ РФ зупинив теплохід (в суднокоманді - громадяни Туреччини, Грузії, Єгипту, Нігерії), що прямував за маршрутом Греція (Чіос) - Україна (Маріуполь).

«Окупантами був здійснений огляд судна та проведено ідентифікацію членів суднокоманди. Зауважень з боку окупантів не було», - зазначають у Держприкордонслужбі.

Того ж дня так само зупинили теплохід, який прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) - Україна (Маріуполь), а його суднокоманда складалася з українців. Наступного дня представники РФ зупинили теплохід під прапором Болгарії (серед екіпажу – громадяни Болгарії), який прямував за маршрутом Італія (Ногаро) - Україна (Маріуполь).

Крім того, за інформацією відомства, деякі судна перевіряють по кілька разів.

«Так, під час оформлення теплоходу під прапором Мальти (серед екіпажу: 16 громадян України та 2 громадянина Туреччини), прямуючого за маршрутом Італія (Монфальконе) - Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено таким же чином, а вже під час слідування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянскої Коси його знову було зупинено окупантами для повторного огляду і ідентифікації членів суднокоманди», - розповідають у ДПСУ.

До цього представники РФ зупинили судно під прапором Панами (судокоманда в складі громадян Туреччини і Грузії), яке прямувало за маршрутом Італія (Маргера) - Україна (Маріуполь).

«Зазначимо, що ніяких зауважень при цьому не слідує, однак росіяни почали жорстку політику затримання та огляду суден, які прямують в бік України», - підсумували у Держприкордонслужбі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: