Гокінг у фінальній роботі написав про існування паралельних всесвітів

4134

Відомий професор-фізик Стівен Гокінг, який помер у березні, у своїй останній роботі написав про існування паралельних всесвітів, схожих на наш.

Її опублікувало наукове видання Journal of High Energy Physic, передає Укрінформ.

«Згідно з останньою теорією космосу Стівена Гокінга реальність може складатися з безлічі всесвітів, але кожен з них, можливо, не настільки відрізняється від нашого», - йдеться у публікації.

Як зазначається, у своїй роботі Гокінг змальовує більш просту картину еволюції всесвіту за 13,8 мільярда років, ніж пропонували багато попередніх теорій.

Повідомляється, що матеріал є результатом тривалої співпраці науковця з Томасом Гертогом, бельгійським фізиком із Левенського католицького університету.

Нова теорія відштовхується від досліджень, які Гокінг та американський фізик Джеймс Хартл проводили ще у 1980-х роках, і доповнює їх більш сучасним математичним обгрунтуванням із використанням теорії струн.

Видання наголошує, що ця стаття буде не останньою, де в авторах вказано ім'я Гокінга. Над як мінімум ще двома роботами, співавтором яких виступив Хокінг, зараз працюють його колеги - Ендрю Стромінджер з Гарварда і Малькольм Перрі з Кембриджа.

Як повідомлялося, Гокінг помер 14 березня на 77 році життя. Його прах буде похований у Вестмінстерському абатстві у Лондоні 15 червня поряд з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: