Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях» збере у Львові 11 колективів

unnamed (4)

У Львові протягом 11-13 травня відбудеться ХІІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях», який збере 11 театральних колективів з України, Польщі, Литви та Білорусі. 

Про це сьогодні під час прес-конференції розповіли організатори події, передає кореспондент Дивись.info.

Як зазначила директорка МТЦ «Непротоптана стежина» Анастасія Войтюк, в рамках фестивалю, протягом 11-12 травня, будуть покази вистав у двох різних театрах, - у Першому та Ляльковому театрах Львова.

«Для малечі, вранці 11 травня, у Ляльковому театрі покажуть дитячі вистави в різних стилях - від театру тіні, драматичного театру - до пластичних етюдів без слів», - сказала Анастасія Войтюк.

За її словами, а вже ввечері, у Першому театрі, зіграють виставу для дорослих за твором Корнеля Макушинського «9 коханок кавалера Дорна», який народився у Стрию ще до Першої світової війни. Ця вистава особлива тим, що психічно хворі актори, не тільки грають самих себе, але й анімують ляльки, які уособлюють схиблення головного героя. Таким чином в психологічному світі кавалера Дорна з'являються люди, в існуванні яких можна засумніватися.

А вже 12 травня вранці у Першому театрі буде міжнародний день з великим спектром технік і тем. Театр «Золота молодь» виступлять із прем'єрою «Прадавня Легенда» – це містична розповідь про створення світу, сонця і вічного протистояння світлих і темних сил.

Також польський колектив «Akademia Artystyczna» – будуть розповідати про тему Дому в техніці театру руху і чорного театру, а литовці «Anyksciu sviesa» піднімають складну тему тотального контролю суспільства у виставі «Пробудження» та багато іншого.

Організатори розповіли, що у рамках фестивалю також відбуватимуться різноманітні події та майстер-класи, зокрема, міжнародний фотоконкурс - «Театр в об'єктиві».

«Особливий цей конкурс тим, що фотографії можна буде зробити виключно в часі фестивалю. Фотографи приходять на виставу, чи будь-яку подію фестивалю, роблять фотографії і відправляють на цей міжнародний фотоконкурс. Такі конкурси відбуваються ще в Польщі та Білорусі», - каже пані Анастасія.

«Окрім того, ми щороку вибираємо собі тему фестивалю, яка також впливає на загальний антураж дійства. Цього року темою фестивалю є рок-н-рол», - додала вона.

За словами директорки МТЦ «Непротоптана стежина», цьогоріч фестиваль вперше стане інклюзивним - це величезний експеримент і для нас, і для театрів, які візьмуть в цьому участь.

«Вперше в історії за всі роки у ньому візьмуть участь два колективи, де немає особливих акторів, відповідно ми так само проведемо потім другий фестиваль - «Ніч театрів», де ніколи раніше не брали участь люди із особливими потребами. Там візьмуть участь кілька особливих театрів. Це буде так званий «експеримент з інклюзії», - пояснила Анастасія Войтюк.

Читайте також: Інклюзивна освіта на Львівщині: чи є спеціальні умови для особливих дітей

Своєю чергою, координаторка фестивалю «Шлях» Анастасія Сімака розповіла, що зі Львова у фестивалі візьмуть участь 4 колективи.

Вхід на вистави – вільний, але за попереднім записом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: