Піщаний король: бразилець побудував собі на пляжі «замок» і живе в ньому 22 роки

137313

Латиноамериканець звів неймовірний замок із піску та мешкає в ньому, щоб зекономити на орендній платі.

У Ріо-де-Жанейро чоловік побудував собі замок із піску та мешкає в ньому вже понад 20 років, пише 5 канал.

Дитячі мрії Ма́рсіо Мато́ліаса помістилися на трьох квадратних метрах бразильського пляжу. На узбережжі Атлантичного океану латиноамериканець звів неймовірний замок із піску й мешкає в ньому вже 22 роки. Так Марсіо вирішив зекономити на орендній платі.

Розповідає: «Насправді я не планував жити в домі з піску. Спершу хотів просто зберігати тут необхідні матеріали й книжки. Але коли йшов дощ, то мені доводилося залишатися всередині. І тоді я просто дарма витрачав гроші на квартиру, яку на той час орендував. На пляжі я провів велику частину свого життя, адже всіляко намагався оздобити палац і модернізувати його».

Попри вишуканість фасаду, інтер'єр піщаного замку напрочуд скромний. Тут лише найнеобхідніші для Марсіо речі: спальний мішок, барабан і безліч улюблених книжок.

Крихітна кухня розташована неподалік, і стоїть там лише одна саморобна піч. А от ванної кімнати у піщаних хоромах зовсім нема – Марсіо приймає душ у пожежній частині, що розташована через дорогу. Більшість часу, зізнається бразилець, він витрачає на укріплення дому: поливає його водою, латає діри й виліплює нові елементи декору. А коли з'являється вільна хвилина – грає в гольф, рибалить або ж читає.

«Я щасливий! У книжках пишуть, що щастя – це стан душі, тож я намагаюся радіти завжди, навіть тоді, коли мені сумно, навертаються сльози або ж я почуваюся самотнім. Я гадаю, що щастя – це почуватися задоволеним наодинці з собою. Адже лише тоді ви можете поділитися цією радістю з іншими», – впевнений мешканець піщаного замку.

Роботи 44-річний бразилець немає, інколи якусь копійку дають туристи. Марсіо зізнається, іноді він почувається самотньо через те, що не має сім'ї, однак змінювати свій безтурботний і незвичайний стиль життя зовсім не хоче. Тож продовжує удосконалювати свою унікальну домівку, залюбки позує перед фотокамерами туристів і без зайвої скромності називає себе «піщаним королем».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: