У Домініканському соборі відреставрують дах і вікна

3

Розпочинаються ремонтні роботи із заміни даху і вікон в одному з найгарніших храмів Львова — храмі Пресвятої Євхаристії УГКЦ (колишній Домініканський собор).

На ці роботи з міського бюджету Львова виділено 1 млн. 485 тис. грн.

Про це повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

«Розпочинаємо реставраційні роботи костелу Домініканів з келіями, на пл. Музейній, 3. Це дуже важливий об’єкт. Це один з найгарніших храмів Львова. Над куполом дах був поміняний ще давніше. Однак не був замінений дах над монастирськими приміщеннями, які прилягають до нього. Тому ці роботи виконуватимемо цього року. Передбачена заміна даху у тих місцях. де він в поганому стані. Проводитиме роботи підрядна організація «Володар-Маркет». До цих приміщень досить проблематично дістатися. Робітники працюють як альпіністи. Проте потім буде встановлено риштування і буде трохи легше.

Також буде поміняно вікна. Це вітражні вікна. Їх теж потрібно міняти, бо вони в поганому стані.

На ці роботи поки маємо 1 млн. 485 тис. грн. Однак загальна вартість робіт близько 7 млн. грн. Тому будемо потребувати ще грошей. Завершення робіт передбачено у лютому 2019 року», – розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

Нагадаємо, у 2018 р. у бюджеті розвитку міського бюджету м. Львова на проведення реставраційних і ремонтних робіт управлінням охорони історичного середовища передбачено 36,1 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: