У Львові до Дня міста відбудеться традиційний веломарафон

18358882_124759661413036_2368881700998201683_o
Фото: ілюстративне

У суботу, 5 травня, у Львові стартує веломарафон «Львівська Сотка», на якому учасники повинні проїхати дистанцію у 100 кілометрів.

У суботу, 5 травня, у Львові стартує веломарафон «Львівська Сотка 2018», на якому учасники повинні проїхати дистанцію у 100 кілометрів.

Про це розповіли Дивись.info організатори події та зазначили, що цьогорічний веломарафон у Львові проводитиметься вже вдев'яте.

«Взяти у ньому участь може кожен, хто відчуває, що йому по силах проїхати 100 км на велосипеді. Переможцем «Сотки» вважається кожен, хто подолав дистанцію, дотримуючись правил і за відведений ліміт часу», - розповіла одна із організаторів веломарафону Тетяна Лічман.

За її словами, усі попередні роки ліміт був 10 годин, але починаючи з цього року його вирішили скоротили до 9-ти. «У зв'язку з тим, що якість асфальтового покриття за останні 1-2 роки суттєво покращилася і на відремонтованих дорогах учасники можуть утримувати вищу середню швидкість», - пояснює пані Тетяна.

Вона зазначила, що веломарафон проводиться з метою пропаганди здорового способу життя, велосипедного спорту і велосипедного туризму серед населення.

Окрім того, кожен фінішер отримує медаль «Львівської Сотки».

«Рекордний час подолання «Львівської Сотки» був 2 год 51 хв 25 сек, а наймолодшому учаснику минулорічного марафону на наступний день виповнилося 13 років (діти можуть брати участь у «Сотці», але лише у супроводі дорослих)», - розповіла Тетяна Лічман.

«Наразі зареєструвався 941 зареєстрований учасник, - каже організаторка, - це рекордна кількість за усі роки проведення «Сотки». Марафон приурочений до Дня міста і відбувається у рамках святкових заходів».

Стартує марафон на площі Ринок, далі колона рухається за маршрутом Сокільники - Пустомити - Щирець - Велика Горожанка - Комарно - Городок - Повітно - Страдч - Івано-Франково - Лозино - Турича - Буда - Бірки і фінішує у Брюховичах.

Пані Тетяна також додала, що по місту колону супроводжує поліція, а далі учасники рухаються самостійно, автосупровід буде забезпечуватися лише для лідерської групи, котра їде дуже швидко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: