Львівський виконком не погодив будівництво поблизу пам’ятки архітектури

dsc0972-2b147fcadd0e92785cc45ccc8d233270

Виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Похилій,1 передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради не погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Похилій,1.

Проти будівництва виступили громадські активісти. Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Я вповноважена голови ОСББ, яке є на вулиці Похила,3. Проблема у тому, що забудовник планує перед старою віллою побудувати чотириповерховий будинок. Будинок на вулиці Похила, 3 – це пам'ятка архітектури – і вона має оглядатися з усіх сторін. При будівництві вілл проектувалася територія для проживання, колись тут був сад. А зараз на території садка просто хочуть звести будинок, бо раніше хтось приватизував собі землю, а зараз вигідно продав. Мешканці будуть категорично проти і будуть суди», – сказала громадська активістка Анна Біликівська.

Своєю чергою головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявив, що забудовник жодних норм не порушує. Зрештою розгляд питання перенесли, щоб детальніше вивчити ситуацію.

Згідно запропонованих містобудівних умов на вул. Похилій,1 має постати  чотириповерховий будинок з вбудованою автостоянкою та громадськими приміщеннями.

«Гранично допустима висотність будинків, будівель та споруд у метра,1х – 20,00 м, 22,00, що визначається від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини будівлі. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 47,19 %», – йдеться у містобудівних умовах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: