На Львівщині викрили незаконний видобуток гравію (фото)

UZE 0405_01

Правоохоронці викрили та припинили діяльність групи осіб, які здійснювали незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення.

Встановлено, що двоє мешканців Дрогобицького району, не маючи жодних дозвільних документів, організували видобуток піщано-гравійної суміші у заплавах та руслах річки Бистриця. Видобуту суміш вони у подальшому реалізовували як будівельний  матеріал фізичним та юридичним особам. Правоохоронці затримали зловмисників під час незаконного видобутку корисних копалин - у них вилучено  екскаватор та вантажну автомашину, про це передає прес-служба поліції Львівської області.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Для нарахування завданих навколишньому середовищу збитків залучено спеціалістів Державної екологічної інспекції у Львівській області. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин  у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством, окрім того, це призводить до непередбачуваних, а інколи й катастрофічних наслідків під час весняних повеней.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: