Суд дозволив директору ЛБТЗ не носити електронний браслет, якого у нього і так не було

tymkiv_v_zali_sudu

Солом’янський районний суд Києва виніс по-справжньому соломонове рішення – дозволив не носити електронний браслет директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу, якого у нього, насправді, не було.

Про це стало відомо із ухвали Солом’янського суду Києва від 18 квітня, оприлюдненої в ЄДРСР 24 квітня.

У липні 2017 року Романа Тимківа затримали за підозрою у службовому підробленні, що спричинило важкі наслідки, а також у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. У НАБУ, яке займається справою директора бронетанкового заводу, збитки оцінили у 28,5 мільйона гривень.

Після затримання Романові Тимківу оголосили підозру, а суд взяв під варту з альтернативою внесення застави у 2 мільйони гривень, які затриманий вніс і вже дуже швидко опинився на свободі, але з певними умовами: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну і носити електронний засіб контролю.

Нещодавно адвокати Романа Тимківа звернулися до суду із клопотанням скасувати обов’язок носити електронний браслет, оскільки за місцем проживання та реєстрації підозрюваного немає таких вільних засобів. А також захисники просять повернути Тимківу його закордонні паспорти, бо його родина фактично проживає у Відні, де донька навчається у гімназії. Як наслідок, батько не може спілкуватися з донькою-підлітком, а подружні стосунки практично розірвані.

Прокурор у кримінальному провадженні – перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Грищук М.О. виступив проти задоволення клопотання та заяви про взяття на поруки, оскільки вважає, що внесені кошти не є гарантією виконання підозрюваним умов звільнення.

Вислухавши аргументи сторін, суд ухвалив – скасувати Тимківу обов’язок носити електронний засіб контролю, натомість повертати закордонні паспорти відмовився.

Нагадаємо, 2015 року посадовці ЦБТУ ЗСУ Озброєння Збройних Сил України і ДП «Львівський бронетанковий завод», а також засновник фіктивного ТОВ створили корупційну схему – купували старі, подекуди неробочі двигуни і комплектуючі для танків, а деякі двигуни «купували» навіть двічі. Сума завданих збитків – 28,5 мільйона гривень.

Пікантності ситуації додав той факт, що агенти НАБУ затримали Романа Тимківа у день візиту президента на Львівський бронетанковий завод. Більш детально про справу двигунів можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: