Укргідрометцентр обіцяє посушливе та спекотне літо з температурою до 40 градусів

sunset_1625077_960_720_id14605_650x410_1_650x410

У червні температура повітря буде вищою за норму на 1-1,5 градуса на всій території країни. У липні очікується аналогічна ситуація.

З червня по серпень у всіх областях країни очікується спекотна погода, з перевищенням температурної норми до 2,5 градусів. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда в п'ятницю, 4 травня, передає Корреспондент

За його словами, в Україні вже настало метеорологічне літо, тобто, стійкий перехід середньодобової температури через позначку в +15 градусів.

У червні температура повітря буде вищою за норму на 1-1,5 градуса на всій території країни. У липні очікується аналогічна ситуація, тільки на Прикарпатті це відхилення буде ще більшим - спекотніше за норму на 2-2,5 градуса. У серпні найспекотніше буде в західних областях, на решті території країни - до 1,5 градусів вище за норму.

«Це на все літо, на три місяці. Це температура або вища від норми, або значно вища за норму. Особливо це стосується центральних і південних регіонів України», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: