В 200 школах встановлять технології для переробки харчових відходів. Список

93113777-7fc9-4ee3-b99c-11fc89a60bd8

За результатами еко-освітнього конкурсу «Компола» у 200 з 400 шкіл-претендентів буде встановлено компостер для переробки харчових відходів з їдалень.

Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час спільного заходу з Міністром екології та природних ресурсів України Остапом Семераком 3 травня 2018 року, в гімназії біотехнологій №177 м. Києва.

У рамках візиту до навчального закладу міністри поспілкувалися зі старшокласниками і оголосили про результати еко-конкурсу «Компола».

Серед переможців є навчальні заклади з усієї України і навіть прифронтових Луганської та Донецької областей. Так, компостер отримають 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл. З точним переліком закладів можна ознайомитись за посиланням.

Встановлення компостерів в школах-переможницях триватиме до 1 вересня 2018 року.

Нагадуємо, що "Компола" - це спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Збирання заявок тривало з 10 по 24 квітня цього року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк, і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: