В Індії через піщану бурю загинуло понад 140 осіб (фото, відео)

7596-1-600x334

В Індії 3 травня прокотилася потужна піщана буря, яка залишила за собою зруйновані будинки, завали на вулицях і більше сотні загиблих. Наразі влада країни підраховують збитки, а вцілілі очевидці починають розповідати подробиці про шалену стихію.

Більше 120 людей загинули, близько 200 отримали поранення під час потужної піщаної бурі, що прокотилася 3 травня в Індії. Стихія торкнулася штати Раджастхан, Уттар-Прадеш і Уттаракханд, пориви вітру досягали 130 кілометрів на годину, пише The Indian Express. За даними AFP, кількість жертв на ранок 4 травня наблизилося до 150.

При цьому синоптики попереджають, що це не кінець стихії і такий же шторм може промайнути по країні в найближчі 48 годин. Як описує початок бурі New York Times, в небі раптово з'явилися блискавки, загриміли громи і різко впала видимість, налякавши місцевих жителів.

Очевидці розповідають, що були вражені силою стихії і спустошенням, яке вона залишила за собою. За нечисленним відео можна уявити, що творилося на вулицях.

За словами місцевих метеорологів, незважаючи на те, що піщані бурі для регіону не рідкість, ця була просто безпрецедентною. За однією з версій, шторму допомогла сформуватися аномально висока температура, яка панувала в останнім часом на півночі країни.

Секретар по боротьбі зі стихійними лихами Хемант Гера розповів, що це найгірша буря з усіх, що він бачив за останні 20 років роботи. Вітер був такої сили, що викорчовувати величезні дерева (понад 50 тисяч) і руйнував будинки.

Одна з головних небезпек таких бур - дезорієнтація. Пісок миттєво застилає все навколо, і люди, особливо що знаходилися за містом, просто не знали, куди бігти.

В даний час влада країни намагається відновити електропостачання, так як через буревій залишилося без світла безліч населених пунктів. Влада закликає місцевих жителів бути насторожі, оскільки буря може повторитися. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: