Дієтологи розповіли, як боротися із шоколадною залежністю

1475650749_shokolad
Фото: ілюстративне

У світі є дуже мало людей, які не люблять поласувати шоколадом. Солодкоїжкам варто бути обережними, адже вони ризикують стати залежними.

Шоколад люблять майже всі, адже це найдоступніший і найпростіший спосіб підняти собі поганий настрій, передає «Країна здоров'я».

Та з таким «заліковуванням» поганого настрою та стресів чимало людей стають «жертвою» шоколаду. Дієтологи та експерти зі здорового харчування радять, щоб не потрапити у шоколадну залежність, варто знайти йому заміну, яка ідентично сприятиме підвищенню рівня щастя.

Фахівці зазнають, що замінити тягу до шоколаду і цукерок допоможе банан – він біохімічно має схожу дію. Але банан не володіє властивістю викликати ланцюгову реакцію поглинання ще більшої кількості солодощів. Банан містить натуральні цукри, корисну клітковину, калій і магній.

Окрім того, якщо ви вже споживаєте шоколад, то варто споживати темний шоколад з високим вмістом какао (понад 70%). До речі, вченими доведено, що двох шматочків шоколаду на день цілком достатньо для щастя і задоволення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: