На мітингах проти Путіна по всій Росії затримали більше тисячі осіб

630_360_1525527114-8604
Фото: Глеб Щелкунов / Коммерсант

На акціях «Він нам не цар», які проходять сьогодні, 5 травня, в різних містах Росії затримали більше тисячі осіб.

Про це пише Укрінформ.

«Найбільше протестувальників затримано в Москві - 475 осіб. У Челябінську затримано 164 людини, в Якутську - 75, в Тольятті - 63, в Санкт-Петербурзі - 53, в Краснодарі - 49 осіб», - йдеться в публікації.

Жорсткі затримання були в Москві. Козаки били протестувальників нагайками, внаслідок чого між деякими козаками і прибічниками політика Олексія Навального зав'язалася бійка. Самого Навального було затримано. Прокремлівські провокатори величезною георгіївською стрічкою обв'язали пам'ятник Пушкіну.

У Петербурзі Росгвардія перекрила вихід з Невского на площу Повстання. Деякі демонстранти спробували споруджувати барикади.

У Саратові вже після закінчення акції співробітники поліції затримали маленького хлопчика. Декілька правоохоронців підійшли до дитини, посадили його в машину і повезли в невідомому напрямі. В ході затримання хлопчик кричав поліцейським «Ганьба!».

Акції «Він нам не цар», приурочені до інавгурації президента Володимира Путіна 7 травня, проходять в суботу, 5 травня, по всій Росії. У Москві і Санкт-Петербурзі вони не погоджені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: