NASA відправила місію на Марс

630_360_1507122626-4813

Американська космічна агенція NASA 5 травня відправила місію з вивчення глибинних шарів грунту і сейсмічної активності на Марсі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Зонд InSight запущений із бази військово-повітряних сил Ванденберг у Каліфорнії на ракеті Atlas 5», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, місія InSight Mars вивчатиме внутрішні об’єкти планети через проведення сейсмічних досліджень, використання геодезичних методів і теплопередачі.

На офіційному сайті InSight Mars повідомляється, що це перша місія, яка зосередиться переважно на вивченні Марса зсередини.

«Отримані дані щодо формування Марса допоможуть нам краще зрозуміти, як створювалися і створюються інші скелясті планети, зокрема планета Земля», – пояснюють в агентстві.

Як відомо, NASA планувало запустити місію InSight Mars ще 2016 року, проте через технічні несправності запуск відклали. Тоді планувалося, що посадковий модуль InSight на Марсі пробурить свердловину, щоб проаналізувати кору, мантію і ядро планети.

У середині квітня американське космічне агентство NASA запустило космічний корабель для пошуку нових планет, на яких можливе життя, за межами Сонячної системи. Космічний телескоп TESS вартістю 337 мільйонів доларів запустили за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: