У центрі міста відбулась спільна екуменічна молитва

img20180506155019hdr-b9e6f15d7ca5b9f3ae51ac22054e5630

Екуменічна молитва відбулась біля фігури Матері Божої, що на проспекті Свободи. До молитви традиційно долучився і міський голова Львова Андрій Садовий.

Про це інформує прес-центр Львівської міської ради.

«Христос Воскрес! Перш за все, хочу подякувати владико Вам, подякувати всім отцям за молитви, за ту Бужу ласку, яку Ви сьогодні нам принесли за своїм посередництвом. Хочу подякувати всім львів’янам, які сьогодні прийшли сюди на цю Марійську площу. Бог кожному з нас дає крила — крила молитви. І поки ми молимося, поки наше місто молиться, воно непереможне. Поки українці моляться, наша Україна є непереможна. Поки ми в наших родинах молимось в прославу Ісуса Христа, ми є в радості і ми є з Богом завжди.

Сьогодні тут, серед нас, є також родини наших Героїв. Героїв, які віддали своє життя, Героїв Небесної Сотні. І власне, дуже важливо, щоб ми, маючи сьогодні День міста, пам’ятали тих, хто віддав своє життя, щоб ми сьогодні могли жити. Ми повинні жити, ми повинні зробити те, що наші Герої не змогли зробити тут, на землі, але вони будуть продовжувати свою велику працю там, на небі. Я хочу сьогодні, вітаючи всіх нас з Днем народження нашого міста, бажати добра, бажати любові, і найголовніше — великої Божої ласки. Дякую всім! Христос Воскрес!", — сказав після молитви міський голова Львова Андрій Садовий.

Цього року молитву очолив єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Володимир (Груца).

«Може не одна людина ставила собі питання, а для чого йти молитися на дорогу — маємо для того храми, зрештою, зранку ми молилися в наших храмах. Але це є для того, щоби ми зрозуміли, що легко бути в храмі добрим християнином, але християнином є важче бути в буденному житті. І саме є тут, на тому роздоріжжі Львова, де є наше життя, де є наш шлях до праці, до школи, до вищого навчального закладу, ми не раз маємо до Бога багато різних питань, думаємо, Бог чує чи не чує нас і наші молитви. Але Божа педагогіка полягає також у чеканні, не докоряючи.

Нехай наші стежки будуть в дусі, будуть в правді, сьогодні, під час Дня народження славетного Львова, а також в нашому буденному житті — щоб ми були добрими християнами завжди", — сказав Преосвященний Владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: