Два роки колонії: у Криму засудили українця через коментар у соцмережі

20698fc489d8537e90871b7f494b7095.760_400

У понеділок, 7 травня, Гагарінський районний суд Севастополя засудив до двох років колонії загального режиму жителя Севостополя Ігоря Мовенка через коментар в соціальній мережі.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на прес-службу суду.

Згідно з вироком український активіст засуджений за коментар в соцмережах на два роки, але не в колонії поселення, як інформували ЗМІ, а в колонії загального режиму.

Зазначається, що Мовенка визнали винним у публічних  закликах до здійснення екстремістської діяльності, вчинених з використанням мережі Інтернет.

Після відбуття основного покарання засуджений на 6 місяців позбавлений права на здійснення діяльності, пов'язаної з доступом до інформаційно-комунікаційних мереж.

«Суд» стверджує, що Мовенко, в соціальній мережі розмістив відкритий для загального доступу текстовий коментар, в якому нібито «закликав до вбивства в жорстокій формі представників кримської самооборони, членів російських політичних партій та інших осіб».

Нагадаємо, раніше українському активістові Ігорю Мовенку у так званому управлінні ФСБ Севастополя вручили постанову про притягнення як звинуваченого у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: